O potravinách

Krátce o pepři

31.03.2015 22:56
Nedávno mě kamarád požádal o nějaké informace o pepři. Uvědomil si, že nadměrně pepří všechna jídla, do kterých jde pepř dát. Proto chtěl vědět důvod, proč má tak rád pepř a co to pro něj může znamenat při dlouhodobém užívání z pohledu tradiční...

QUINOA alias merlík chilský

15.02.2015 10:54
Quinoa je nám málo známá psedoobilovina a přitom je chutná, výživná a může být velmi zajímavým zpestřením našeho jídelníčku. Příběh o tom, jak jsem našla cestu k tomuto vegetariánskému kaviáru naleznete zde a informace o použití a základní úpravě,...

JÁHLY - bezlepkové a dobře stravitelné PROSO

16.12.2014 21:43
Kdo se ještě nesetkal s tím, že jáhly jsou oloupané proso, tak si může představit, že takové ty kuličky prosa, co se dávají ptáčkům, se oloupou a vzniknout z toho jáhly. Já jsem tedy byla z této informace kdysi překvapená, protože si...

Banány v naší stravě

01.12.2014 20:11
Banány jsou u nás velmi oblíbeným ovocem. Pravděpodobně neexistuje v Česku žádná domácnost, která by banány alespoň občas nekupovala. Ovšem, víme také, jak banány na naše tělo působí? Z hlediska energetického působení na naše tělo nás banán...