Ostatní recepty

Kosmatice z černého bezu

15.06.2015 14:36
Bez teď kvete všude kam se jen podíváte. Kamarádka mi dala recept na Kosmatici, o které jsem nikdy neslyšela. Sdílím, protože je to moooc dobré. A aby to bylo jasné - kosmatice je jídlo z květů bezu černého. A budete mít aspoň další tip na...

Jarní ředkvičková polévka

05.05.2015 13:43
Máte možnost získat domací ředkvičky? Jestli ano, udělejte si z nich výbornou zeleninovou polévku včetně jejich listí. Získáte tak mnoho prospěšných látek nejen z červených "kuliček", ale i z listí. Navíc ředkvičky prý podle čínské medicíny pomáhají...

Kukuřicová polévka

29.04.2015 21:25
Tento recept bychom mohli řadit spíše mezi letní, ale protože léto už se přibližuje mílovými kroky, tak ji můžete vyzkoušet již dnes. A proč je lepší jíst kukuřičnou polévku v létě? Kukuřice totiž ochlazuje, obzvlášť pokud zpracováváme...

QUINOA (základní uprava, použití a recept se zeleninou)

14.02.2015 21:50
Quinoa je velmi snadno a rychle uvařená. Má podobné použití jako například rýže, kuskus nebo bulgur. Je možné si z ní připravit třeba i sladkou snídani nebo svačinu, kdy do uvařené quinoy zamícháte své oblíbené oříšky, javorový sirup a třeba i...

Jednoduchý recept na rizoto se Schwarzwaldskou šunkou

20.01.2015 22:07
Mám ráda rychlá a jednoduchá jídla, tedy obzvlášť ve chvíli, kdy se mi nechce vařit, ale vím, že se potřebuji dobře a kvalitně najíst. Takže jsem se rozhodla se podělit o velmi chutnou variantu rizota. Pravé rizoto se vaří z rýže Arborio a má ještě...

Recepty z jáhel (příloha a na slano i sladko)

16.12.2014 21:48
Jáhly jsou proso - článek o výživném prosu :-) naleznete zde. Základní úprava jáhel (vhodné jako příloha): Jáhly vždy před samotnou tepelnou úpravou pořádně properte. Pokud máte lehce nahořklé jáhly, tak je spařte horkou vodou (klidně až třikrát)....

Míšina dýňová pomazánka

07.11.2014 09:55
Tak konečně se mi povedlo udělat chuťově dobrou domácí pomazánku. Navíc je ze surovin, které mívám doma skoro vždy, a má dobré nutriční i zdravotní vlastnosti. A to především díky červené čočce. Dle tradiční čínské medicíny (TČM) červená čočka...