O potravinách

JOGURTY - letní pochoutka? A nízkotučné?

23.07.2015 22:50
Říkáte si, proč by měly být jogurty letní pochoutkou? Ano, myslím to vážně. Jogurt je totiž z hlediska teplotního působení na organismus ochlazující potravinou a může být v létě příjemným osvěžením. Zjednodušeně lze říci, že podle východních...

Chřest alias špargl - zajímavá zelenina původem z Orientu

27.05.2015 22:16
Znáte město Ivančice? Většina lidí má spojené Ivančice s Vladimírem Menšíkem. Trošku větší znalci a spíše místní ví, že v Ivančicích se začala tisknout Bible kralická. Více známé naopak je, že z Ivančic také pochází Alfons Mucha. A kdo zná osobně mě...

MASO - jak často je jíst a jiné zajímavosti ;-)

17.05.2015 22:10
V předchozím článku MASO - ano či ne? světlé nebo tmavé? jsem se masu věnovala spíše jako zamyšlení o mase jako takovém i tématu vegetariánství, ale rozhodla jsem se doplnit článek ještě trochu více fakty a pohledem jak dietetiky dle TČM (tradiční...

Ředkvičky a jejich pozitivní účinky

12.05.2015 15:07
V našich zeměpisných šířkách se vlastně jedná o první jarní zeleninu. K růstu má ráda relativně chladno a tak její sezona začíná ještě v době, kdy teploty mají blíže k zimě. Díky tomu, že se pěstují i v jižnějších oblastech, se dají...

MASO. Ano či ne? Světlé nebo tmavé?

06.05.2015 11:40
Dlouho, předlouho jsem plánovala napsat článek o mase. Jenže co psát nového a zajímavého o běžné složce jídelníčků většiny Čechů? Nakonec tohle téma postupně zrálo a zrálo, až přišlo několik zajímavých podnětů. Vegetariánství jako životní...