Krátké zamyšlení aneb.....

26.11.2011 14:13

Již dlouho se chystám napsat nějaký článek o mase a o tom, zda je pro nás maso vhodné nebo není. Stále ale na něco čekám... až budu mít víc času, až dostanu správnější informace, až..., až.... Také to znáte? Znáte to i v souvislosti se zdravou výživou? Až bude po Vánocích, začnu s těmi svými špeky něco dělat. Až bude jaro, budu mít víc energie a začnu se víc hýbat. Až začne nový školní rok a já se budu moci stravovat ve školní jídelně nebo menze. Přeci jen ty "hambáče" a "kuřecí křidýlka" jsou jako prázdninové jídlo fajn, ale tam dostanu aspoň trochu normálnější jídlo.

Předpokládám, že tohle odkládání zná většina z nás. Odkládáme napsat dopis (vlastně spíš e-mail nebo sms) našim blízkým přátelům, odkládáme rozhodnutí, protože jsou těžká a zasahují nám do naší zóny pohodlí. Že jste o zónách pohodlí nikdy nic neslyšeli? Nevadí, zkusím to tady vysvětlit. Každý z nás má svou zónu pohodlí. Můžete si to představit jako mísu, na jejímž dně jste vy v podobě malého oříšku. A tak si tam tak ve svém pohodlíčku ležíte, žijete, pracujete. A sem tam se přihodí něco, co s tou Vaší mísou zatřepe. Takže i vy se zatřepete a získáte dojem, že byste se sebou či se svým životěm měli začít něco dělat. Když ale nezačnete nebo Vám někdo (či něco) přestane s Vaší mísou třást, tak se zase vrátíte na dno mísy a dál spokojeně čekáte na další AŽ. A jednoho dne se s Vámi tahle mísa pěkně roztočí a vy jste jako ten oříšek z mísy odstředivou silou vyhozeni do víru událostí. A pak záleží jen na Vás (na nás), jak se s vírem události popereme a popasujeme. Někdo se honem rychle snaží dostat zpátky na svoje dno mísy, ale jiný se pustí do práce. A je jedno, jestli je to změna životního stylu, myšlení nebo změna práce. Každá změna nás bolí, ale také nás obohacuje.

Protože tohle má být jen krátké zamyšlení, tak Vám na závěr za sebe i Míšu přeji do adventního času hodně sil, radosti a energie. Nemusíte koupi dárků odkládat až na týden před Vánocemi, nemusíte svoje novoroční rozhodnutí odkládat až na Silvestra a Nový rok. Nejvhodnější doba k bilancování Vašeho života a poznání svých zón pohodlí je právě TEĎ.

Verča

Zpět