Michaela Janatová

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Jsem zastáncem čerstvých a kvalitních potravin. A protože mě zahřeje u srdíčka, když jídlo provoní kuchyni, potěší strávníky a chutná, trávím v kuchyni docela dost času. Nikdy mne však nenapadlo, že budu u vaření i uvažovat nad tím, jak strava na naše tělo působí a že dokonce bude mou hlavní náplní sestavovat klientům na míru jídelníčky dle jejich potíží, konstituce či ročního období.

V roce 2011, kdy jsem z hloubi duše cítila, že je čas něco studovat, někam se posunout. Při svém hledání jsem narazila na kurz "Stravování dle tradiční čínské medicíny". Oslovilo mne to natolik, že jsem ihned sedla k internetu a do 14 dní jsem seděla na první přednášce dvouletého studia Škola tradiční čínské medicíny v Brně. Nadšeně jsem hltala každé slovo paní lektorky a postupně měnila svůj jídelníček dle rad čínské medicíny (TČM). K mému překvapení to fungovalo a funguje. Zbavila jsem se alergie a astmatu a vyřešila si dalších pár neduhů.  Od té doby jím jinak, protože jsem si krásně porozumněla se svým tělem a vím přesně, co potřebuje. Ono se mi za to odměňuje zdravým vzhledem a spokojeností.

Díky této škole jsem absolvovala i studijní stáž v Číně ve vyhlášené nemocnici v Tainjin kousek od Pekingu. Tato stáž byla pro mne i inspirací pro vyzkoušení tradičních jídel. Ochutnala jsem místní dobroty a mohla zažít na vlastní kůži, jak na mne působí měsíc východní stravy dle TČM. Od té doby je rýže, obiliviny a zeleniny mojí hlavní složkou stravy a když nejsou, tělo to dá velmi rychle najevo.

Při spolupráci se svým tělem, jsem zjistila, že mé tělo je velmi citlivé a dokáže ihned odhadnout působení dané potraviny po energetické stránce. Mohu tak pomoci svým klientům vysvětlit a doporučit, které potraviny jsou pro ně vhodnější či naopak. Stále se učím a věnuji pozornost svému tělu, jeho potřebám, ročnímu období, počasí, a dalším faktorům, které nás ovlivňují. A jsem ráda, že tyto poznatky mohu sdílet i s vámi.

Vzdělání:

- marketing (VOŠ a SPŠE Plzeň, 2005)

- Business, Banf and Buchan College Fraseburg, Skotsko (2006)

- Tradiční čínská medicína (kurz stravování dle TČM - 2011, studium TČM  - Škola tradiční čínské medicíny MUDr. Doris Danielové, 2011-2013)

- studijní stáž TČM, Tianjin Čína (2012)

- Numerologie dle TČM zaměřená na stravování (2014)

- Fytoterapie dle TČM - Rozptylovací metoda (2015)

Aktivity:

www.radost-zit.cz

    * zdravotní, psychické a vztahové potíže

    * praxe TČM (se zaměřením na konzultace o stravování)

    * sestavování vhodných a nevhodných potravin pomocí diagnostiky TČM a numerologie dle TČM

- přednášková činnost (TČM a stravování)

- prodej byliných směsí dle TČM, prodej kvalitních potravin a výživových doplňků