Archiv článků
Jídlo jako zdroj výživy
08.12.2014 23:17
V knize Proč Číňané nepočítají kalorie se píše „vnímej jídlo jako zdroj výživy, ne jako nechtěné kalorie“. Autorka v knize uvádí, že čínská kultura, alespoň v 90. letech minulého století, rozhodně neřešila kalorickou hodnotu jídla a lidé tam jedli s radostí, s chutí a ve...
———
Hradecký makovo-ořechový koláč bez tuku
03.12.2014 18:40
Proč hradecký koláč? Prostě proto, že Míša D. bydlí v Hradci Králové :-)
Takže tady je recept i s Míšiným krátkým povídáním a fotkou hotového koláče:
Potřebovala jsem zužitkovat rozdělaný švestkový kompot a rozdělaný mletý mák (nemám mlýnek na mák a zatím se mi nepodařilo najít takový, který by...
———
Banány v naší stravě
01.12.2014 20:11
Banány jsou u nás velmi oblíbeným ovocem. Pravděpodobně neexistuje v Česku žádná domácnost, která by banány alespoň občas nekupovala. Ovšem, víme také, jak banány na naše tělo působí?
Z hlediska energetického působení na naše tělo nás banán osvěžuje. Při nadměrné konzumaci však banán v syrovém...
———
Nové aktivity a nová členka našeho týmu ;-)
23.11.2014 21:02
V roce 2014 jsem se "pochlapily" (to zní ale zvláštně u žen :-) ) a konečně jsme rozběhly více aktivit, začínáme zveřejňovat recepty a nové články a také jsme přibraly do našeho týmu dobrou kamarádku a skvělou ženu Michaela Koppová alias Mišku nebo také Míšu K. Stejně jako Míša D. se zabývá výživou...
———
Jablečný koláč s příběhem a vhodný i pro diabetiky
21.11.2014 11:47
Nejraději mám recepty, ke kterým je fotka a ještě příběh. Tento recept tedy zrovna není s fotkou, ale má aspoň trochu delší příběh ;-)
Pokusím se všechny recepty přidávat i s nějakým příběhem či povídáním. Mě osobně totiž mnohem víc láká vyzkoušet taková jídla, ke kterým si můžu přečíst i něco...
———
Výživové poradenství podle principů TČM
13.11.2014 20:20
S radostí Vám můžeme oznámit, že Míša bude od 8.12.2014 mít v ordinaci MUDr. Strnada v Hradci Králové poradnu o výživě podle principů tradiční čínské medicíny.
Adresa je zde: www.tcmcentrum.cz/kontakt/
Detaily ještě doplníme a stejně tak se informace o výživové poradně objeví i na stránkách...
———
Přednáška v RC Domeček (Třebechovice pod Orebem)
10.11.2014 19:00———
Míšina dýňová pomazánka
07.11.2014 09:55
Tak konečně se mi povedlo udělat chuťově dobrou domácí pomazánku. Navíc je ze surovin, které mívám doma skoro vždy, a má dobré nutriční i zdravotní vlastnosti. A to především díky červené čočce.
Dle tradiční čínské medicíny (TČM) červená čočka posiluje slezinu, zahřívá a za pomocí cibule a česneku...
———
Děkujete každý den?
04.11.2014 09:36
Už jste někdy slyšeli o tom, že byste si měli v závěru každého dne shrnout svůj den a poděkovat za to dobré, co Vás potkalo a z toho zlého se případně poučit nebo si odpustit?
Jestli ne, nevadí, tak si o tom teď můžete přečíst a jestli už jste o tom slyšeli, tak Vám poradím tip na to, jak si z...
———
Mezinárodní gastronomie pro inspiraci
25.04.2014 20:04
Chcete-li se inspirovat různými světovými kuchyněmi, podívejte se na mé autorské články a recepty pro pacienty se střevními záněty:
www.strevni-zanety.cz/s-vareckou-kolem-sveta
Verča